HRT: Na primitivno Stankovićevo pitanje uslijedio je isti takav Kerumov odgovor

HRT: Na primitivno Stankovićevo pitanje uslijedio je isti takav Kerumov odgovor

"OTVORENO na našem internetu nije bilo postavljeno u cijelosti zbog tehničke pogreške - server koji snima program čini to u vreemenskim blokovima i snimka kojom se uobičajenim putem koristimo za internet na tom je mjestu prekinuta. Dok ovo piše radi se na postavljanju cjelovite emisije, možda je već i postavljena" - odgovor je glasnogovornika HRT-a Janosa Roemera na pitanje zašto je prvotno bila puštena cijela snimka na webu HRT-a koja je nakon nekog vremena skraćena za posljednjih pet minuta.

Roemer je reagirao  i na članak Indexovog kolumnista Tomislava Klauškog o sinoćnjem gostovanju Glavnog ravnatelja HRT-a, Vanje Sutlića u emisiji otvoreno gdje se ispričao Kerumu zbog "primitivnog" pitanja Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije bio je u emitiranoj izjavi posve jasan: pitanje koje je postavljeno gospodinu Kerumu bilo je iz sfere privatnosti i ne bi trebalo biti tako postavljeno. Na primitivno pitanje uslijedio je i jednako takav odgovor. S druge strane, Glavni ravnatelj u emisiji je upozorio da je dužnost urednika i direktora programa na HRT-u da govor mržnje i netolerancije u programima javne radiotelevizije ima jasno i nedvosmislenu osudu, a gospodin Stanković je to propustio učiniti. Potpuno smo sigurni da bi u bilo kojoj drugoj javnoj televiziji u Europi zbog pravila zaštite privatnosti sugovornika sankcije više pogodile novinara nego gosta", piše u reagiranju.

"Na kraju još jedan detalj: Vanja Sutlić JEST u Dnevniku odgovorio na pitanje o korupciji, ali uredništvo emisije, odlučujući koji je dio iskoristiti u emisiji, taj dio odgovora nije emitiralo. To ne svjedoči ni o čemu drugom nego o demokratskoj ustroju i uredničkoj samostalnosti na Hrvatskoj radioteleviziji", napisao je u priopćenju glasnogovornik HRT-a Janoš Römer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara