HRT tvrdi da nema dugova za poticanje pluralizma medija

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA (HRT) odbacila je tvrdnje ministra kulture Bože Biškupića da duguju oko 30 milijuna kuna Fondu za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija, a tvrde da svoje obveze redovito izvršavaju od otvaranja žiroračuna Fonda.

Biškupić je danas u saborskom aktualnom prijepodnevu izvijestio da HRT nije u Fond uplatio 8,8 milijuna kuna za 2003. ni 21,8 milijun za 2004., već da je tek 7,8 milijuna uplaćeno ove godine.

Reagirajući na te tvrdnje HRT u priopćenju podsjeća da se obveza o uplati tri posto pretplate u Fond ne primjenjuje od osnivanja Fonda.

"Smatramo da naša obveza odvajanja dijela RTV pristojbe počinje tek od 8. prosinca 2004., kada smo od Ministarstva kulture (dakle, upravo od ministarstva gospodina Biškupića, koje je za HRT nadležno) dobili obavijest o ispunjenju svih uvjeta za početak uplate, odnosno o otvaranju žiro-računa Fonda", navodi u priopćenju glasnogovornik HRT-a Janos Roemer.

Dodaje da je nakon te obavijesti HRT započeo s redovitim uplatama te da nikakvi dugovi iz vremena prije obavijesti ne mogu postojati, jer nisu bili ispunjeni uvjeti za uplatu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara