HRT ukida sve što vrijedi: Kleli se u genijalnost Joška Martinovića, a sad gase Globalno sijelo

HRT ukida sve što vrijedi: Kleli se u genijalnost Joška Martinovića, a sad gase Globalno sijelo

Screenshot: YouTube

UREDNICI HTV-a prvog dana 2012. godine planiraju ukinuti kultnu emisiju "Globalno sijelo", autorski projekt pokojnog prisavskog genijalca Joška Martinovića i jedan od najdugovječnijih brendova javne televizije.

Lani se natjecali u oplakivanju Joška Martinovića, sad zauvijek gase Globalno sijelo

Gašenje se provodi potiho, valjda da se zaboravi kako su HRT-ovi šefovi u lipnju prošle godine javno oplakivali Martinovićev prerani odlazak, tvrdeći da će emisija i dalje ići kao spomen za njegov rad. Sijelo je, usprkos premještanju u neatraktivan termin, imalo dobru gledanost i stalnu publiku, navučenu na tople priče o osobenjacima iz svih dijelova Lijepe naše.

"Troškovi Globalnog sijela iznose od osam do deset tisuća kuna po emisiji, iako naše ekipe odlaze na snimanja širom domovine, od Dubrovnika do Vukovara. Afirmiramo vrijednosti individualizma i kulture slobodnog vremena, oživljavamo neke izumrle folklorne običaje, promičemo solidarnost sa siromašnim građanima, te potičemo izumiteljski, inovativni i kreativni rad", stoji u pismu kojega je ekipa GS-a ovih dana poslala Programskom vijeću HRT-a.

Ništa novo: HRT-u su halucinacije Branimira Bilića bolje od istraživačkog rada Denisa Latina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala je redakcija, u znak poštovanja prema dugogodišnjem prijatelju i uredniku, uspjela ustanoviti Nagradu za reportažu godine "Joško Martinović", a GS je ostao, više-manje, jedini reportažni magazin na javnoj televiziji.

Na HRT-u se zapravo ne događa ništa novo. Provokativnu, propitivačku Latinicu, zamijenile su pseudointelektualne halucinacije Branimira Bilića, umjesto istraživačkog Dossier.hr-a s Anom Jelinić četvrtkom ide Otvoreno s četiri novinska kolumnista, a na ekrane je triput tjedno, u elitnom terminu, uskrsnula i zloglasna Hloverka Novak Srzić.  Nije ni čudno da u takvom okruženju nema mjesta ni za ostavštinu velikog Joška Martinovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara