Hrvati još danas uživaju u proljeću, a sutra ponovno pada snijeg

Hrvati još danas uživaju u proljeću, a sutra ponovno pada snijeg

Tekst: I.Kri.
Foto: Vlado Kos (Cropix)

HRVATI su se ovog vikenda mogli ponovno prisjetiti kako je to kada izađe sunce i temperature narastu do onih proljetnih, a sutra ih očekuje povratak u zimu i snježni pokrivač na cestama.

Već danas se u većem dijelu Hrvatske sunce sakrilo iza oblaka, ali temperature su ostale vrlo visoke, lako bismo mogli reći proljetne. Tako su meteorolozi u 14 sati u Komiži na otoku Visu izmjerili čak 18 Celzijevih stupnjeva, a mnogo manje temperature zraka nisu izmjerene niti u ostatku Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra snijeg

Za stupanj manje je u 14 sati izmjereno u Šibeniku, Krapini, Karlovcu i Daruvaru. Zagreb je u 14 sati grijalo 16 stupnjeva, Split i Rijeku 15, dok je u Osijeku bilo 12 stupnjeva. Za sutra meteorolozi najavljuju pretežno oblačno s povremenom kišom, dok će u gorju kiša prijeći u snijeg.

Sutra poslijepodne će bijeli pokrivač zasuti i pojedine nizinske dijelove na sjeverozapadu i zapadu Hrvatske. Jutarnje temperature će sutra biti od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 11, dok će najviše dnevne temperature biti od 5 do 10, a na  moru od 11 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara