Hrvati se najviše ponose prirodom, najnezadovoljniji socijalnom pravdom

Hrvati se najviše ponose prirodom, najnezadovoljniji socijalnom pravdom
HRVATI se najviše ponose prirodnim ljepotama svoje zemlje, a najnezadovoljniji su socijalnom pravdom, rezultati su danas priopćena istraživanja GfK u kućanstvima provedena potkraj studenoga među tisuću ispitanika.

Prirodne ljepote dobile su najvišu ocjenu (4,6), na drugom mjestu su športski uspjesi (4,4) i na trećem su umjetnička i znanstvena dostignuća (3,6).

Osobine hrvatskih građana dobile su srednju ocjenu (3) i prema njima su ispitivani neutralni.

Loše ocjene dobili su stupanj građanskih prava (2,5), gospodarska dostignuća (2,3) i sadašnji politički sustav (2,3), a najgoru ocjenu količina socijalne pravde u Hrvatskoj (2,2).

Za ugled neke zemlje posebno su bitna mišljenja vlastitih stanovnika i nije čudno što su prirodne ljepote izbile na prvo mjesto, navodi se u priopćenju GfK o rezultatima istraživanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je koliko svjesno iskorištavamo tu veliku prednost pred drugim zemljama, ali i činimo li dovoljno da to blago očuvamo za buduće naraštaje, dodaje se u priopćenju o rezultatima istraživanja.

Hrvati su najnezadovoljniji količinom socijalne pravde, gospodarskim dostignućima, sadašnjim političkim sustavom i stupnjem građanskih prava. Ti važni elementi dobili su gotovo zabrinjavajuće ocjene, kaže se u priopćenju GfK.

GfK - Centar za istraživanje tržišta d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu - osnovan je 1999., a dio je međunarodne Grupe GfK s ispostavama u 50 zemalja.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara