Hrvatica koja je osvojila popularni francuski kviz na primanju kod ministra Jandrokovića

POBJEDNICU u specijalnoj tv-emisiji francuske televizije "Pitanja za šampiona“, Idu Škevin, danas je primio ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, stoji u priopćenju ministarstva MVPEI.

Ministar Jandroković čestitao je Idi Škevin na sudjelovanju i pobjedi u emisiji s temom francuskog jezika i kulture, te istaknuo kako je i ovo element koji doprinosi promicanju mladih hrvatskih intelektualnih snaga u svijetu te Hrvatske općenito.

Emisija "Pitanja za šampiona" jedna je od najgledanijih i posvećena je kulturi i francuskom jeziku, a emitira se na trećem programu Francuske televizije, France 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do samog finala emisije Škevin je stigla nakon prednatjecanja u Veleposlanstvu Francuske Republike u Zagrebu te natjecanja za ulazak u finale gdje je konkuriralo više od 2000 kandidata iz deset odabranih zemalja, odnosno četrdeset pobjednika s lokalnih natjecanja. U završnici je pobijedila kandidatkinju iz Maroka.

Završnici su prisustvovali generalni tajnik Međunarodne organizacije Frankofonije Abdou Diouf, koji je čestitao pobjednici ističući da Hrvatska ima status promatrača u Organizaciji Frankofonije, te predsjednik svjetske Federacije profesora francuskog jezika Dario Pagel.


B.V.
Foto: MVPEI

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara