Hrvatica osumnjičena za nedopuštenu trgovinu dionicama Reeboka

Američko povjerenstvo za trgovinu vrijednosnim papirima (SEC) zaledilo je račune Hrvatice Sonje Antičević sumnjajući da je zaradila na trgovini dionicama tvrtke Reebok dobivši informacije od upućenih osoba, javili su u petak američki mediji.

SEC vjeruje da je u toj trgovini Antičević zaradila 2 milijuna dolara, stoji u vijesti na web stranici lista "USA Today".

Povjerenstvo je reagiralo nakon što je Antičević navodno pokušala prebaciti novac sa svog računa burzovnog posrednika na račun u inozemstvu, navodi "USA Today" regionalnog direktora SEC-a u New Yorku Davida Rosenfelda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antičević je, prema Rosenfeldu, kupila prava na kupovinu Reebokovih dionica u vrijednosti od 130.000 dolara prema stalnim cijenama. Kada je vrijednost Reebokovih dionica skočila, nakon što je u srijedu objavljeno da ovog američkog proizvođača sportske opreme kupuje njemačka tvrtka Adidas-Solomon, Antičević je iskoristila pravo na kupovinu i kupila Reebokove dionice po ranijoj nižoj cijeni. Potom ih je preprodala po novoj višoj cijeni i zaradila 2 milijuna dolara.

Za sada SEC ne zna da li je Antičević doista trgovala posluživši se informacijama iz krugova koji su znali da će Adidas kupiti Reebok, ali sumnja da se radi o tome ukazujući na pogodan odabir vremena u kojem se trgovina dogodila. SEC provodi istragu o cijelom slučaju.

Nije poznato gdje se Antičević trenutačno nalazi, ni da li ima odvjetnika sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, dodaje "USA Today", koji je u četvrtak prvi javio o sumnjivoj trgovini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara