Hrvatska bogatija za tri nove televizijske i 13 radijskih postaja

HRVATSKA medijska scena bogatija je za tri nove televizijske i 13 radijskih postaja, čijim je vlasnicima Vijeće za elektroničke medije danas dodijelilo koncesije na lokalnoj i regionalnoj razini.

Koncesije za nove televizijske postaje dodijeljene su za Primorsko-goransku županiju te gradove Dubrovnik i Šibenik.

Županijsku televizijsku koncesiju dobila je tvrtka koja trenutno emitira program za grad Rijeku i bližu okolicu "Kanal RI", a gradske koncesije "Dubrovačka TV" i "TV Šibenik".

Tvrtka "Stil" dobila je radijsku koncesiju za područje Dubrovačko-neretvanske županije, "Udruga Radio Marija" za grad Viroviticu, "Media M" za Bjelovar, "Radio Ploče" za Ploče, tvrtka "Opoprom" za Krapinu, a poduzeće "Adria ITTM" za Nin.

Radijska koncesija za šire područje općine Donji Lapac dodijeljena je tvrtki "Visočica", za šire područje Solina tvrtki "3D Media", dok je "Radio Aktiv" dobio koncesiju za šire varaždinsko područje. "Radio Banovina" dobila je koncesiju za Banovinu, a tvrtka "Kružić" za šire područje Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radijska koncesija produljena je i "Radio Bljesku" iz Okučana.

Godišnje naknade za radijske koncesije iznose od 2.000 do 20.000 kuna ovisno o broju stanovnika na određenom području, a dodjeljuju se na razdoblje od četiri do pet godina. Televizijske koncesije dodjeljuju se na razdoblje od pet do sedam godina, a naknada po godini stoji od 18.000, pa do 80.000 kuna.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara