Hrvatska dobila organizaciju 14. kongresa psihijatrijske epidemiologije i socijalne psihijatrije

Iz Klinike za psihijatriju KBCa Zagreb priopćeno je da će 14. europski kongres psihijatrijske epidemiologije i socijalne psihijatrije biti održan 2008. godine u Hrvatskoj, kako je odlučeno na nedavno završenom kongresu u njemačkom gradu Mannheimu.

To je veliko priznanje hrvatskoj medicini i psihijatriji, budući da su modele svjetski prihvaćene prakse i izvrsnosti u tom području započeli davnih godina profesori Andrija Štampar, Vladimir Hudolin , Nikola Peršić, Živko Kulčar, Vera Folnegović i drugi, o čijim se projektima i studijama koje su pionirski pokretali, i danas govori.

Za predsjednika kongresa izabran je predsjednik Hrvatskog društva za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora i pročelnik Zavoda za socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb Veljko Đorđević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je organizacija kongresa prilika da u slijedeće četiri godine, sudjelujući na brojnim skupovima i istraživanjima s kolegama iz europskih zemalja, uključimo mlade psihijatre u istraživanja i dodatno osuvremenimo hrvatsku psihijatriju", kaže Đorđević.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara