Hrvatska državljanka Engleitner živa i zdrava

Hrvatska državljanka Engleitner živa i zdrava
HRVATSKA državljanka Mirjana Engleitner, koja živi u Austriji, a prošli je vikend boravila u Tajlandu kojeg je nakon snažnog potresa pogodio tsunami, živa je i zdrava, izjavio je u petak za Hinu načelnik Odjela hrvatskog ministarstva vanjskih poslova MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

"Gospođa Engleitner nalazi se u Bangkoku i tamo ostaje do 12. siječnja kao što je planirala. Javila se prijateljici", kazao je Ljubičić.

Još uvijek je nepoznata sudbina hrvatskog državljanina Joze Gudelja koji je 24. prosinca otputovao iz Dusseldorfa za Bangkok, dodao je Ljubičić.

U trenutku potresa nakon kojeg je uslijedio niz tsunamija na području jugoistočne Azije bilo je 80 hrvatskih državljana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hrvatska žrtva tsunamija je trogodišnja djevojčica Vivian Slot, unuka rektorice zagrebačkog sveučilišta Helene Jasne Mencer.

U potresu jačine devet stupnjeva po Richteru koji je u nedjelju pogodio Indijski ocean, uslijed čega su se digli razorni tsunamiji, poginulo je, prema posljednjim podacima, više od 125.000 ljudi, od čega najviše u Indoneziji, čak 80.000 ljudi.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara