HRVATSKA GITARISTICA ANA VIDOVIĆ ODRŽALA KONCERT U WASHINGTONU

Hrvatska gitaristica Ana Vidović održala je u subotu navečer u Washingtonu koncert, koji je s oduševljenjem primila publika u Washingtonu.

Ana Vidović je, u organizaciji Međunarodnog glazbenog konzervatorija iz Washingtona, nastupila pred punom salom u Bethesdi u okviru niza koncerata u spomen na Johna E. Marlowa, američkog kompozitora, izvođača i pedagoga.

Oduševljenoj publici mlada hrvatska gitaristica predstavila se djelima Johanna Sebastiana Bacha, Morena Torrobe, Manuela Poncea, Niccola Paganinija i Barriosa Mangore.

Ana Vidović, koja trenutno živi u Baltimoru i studira na konzervatoriju Pebody, predstavljena je publici kao mladi hrvatski virtuoz čija zapanjujuća tehnika omogućuje potpunu slobodu glazbenog izraza.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović je u dobi od 23 godine već izvođač svjetske klase, a nastupala je diljem Europe i Sjedinjenih Država. Dosada je dobila dvije prve nagrade, na prestižnom međunarodnom natjecanju Albert Augustine Memorial u Londonu 1994. i na međunarodnom natjecanju Fernando Sor.

U veljači iduće godine publici u Washingtonu u okviru iste serije koncerata predstavit će se još jedan mladi hrvatski gitarist Robert Belinić.

(Hina) sl nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara