Hrvatska i BiH pojačat će kulturnu suradnju

HRVATSKA i Bosna i Hercegovina nastavit će postojeću suradnju u oblasti kulture i poduzeti mjere kako bi se ona dodatno unaprijedila, najavili su u srijedu u Sarajevu hrvatski ministar kulture Antun Vujić i ministar civilnih pitanja i komunikacija BiH Safet Halilović.

Na kraju svog trodnevnog posjeta BiH ministar Vujić potvrdio je kako će hrvatska vlada nastaviti izdvajati sredstva za potporu Hrvatima u BiH što uključuje i oblast kulture. "Od 25 milijuna kuna proračunskih sredstava koliko će za to ove godine izdvojiti hvatska vlada, šest milijuna bit će utrošeno za financiranje kulturnog, obrazovnog i znanstvenog segmenta", kazao je Vujić novinarima u Sarajevu nakon razgovora s bosanskohercegovačkim domaćinima.

Za ukupne odnose dvije zemlje u oblasti kulture ministar Vujić je kazao kako su u kontinuiranom usponu te je najavio kako će dvije vlade u predstojećem razdoblju raditi na realiziranju reprezentativnih manifestacija poput velikih kazališnih predstava i izložbi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Halilović kazao je kako je BiH posebice zainteresirana za suradnju u oblasti istraživanja i zaštite kulturne baštine ali i za zajedničke projekte u filmskoj umjetnosti.

(Hina) rm sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara