Hrvatska i Srbija osnivaju zajedničke timove za borbu protiv organiziranog kriminala

Hrvatska i Srbija osnivaju zajedničke timove za borbu protiv organiziranog kriminala

Tekst: J.C.
Foto: MUP Srbije

DIREKTOR srpske policije Milorad Veljović sastao se danas sa zamjenikom ravnatelja hrvatske policije Milijanom Brkićem. Tema razgovora bila je suradnja u borbi protiv organiziranog kriminala, priopćeno je iz Beograda.

Brkić i Veljović posebno su razgovarali o tijelu izmasakriranog srpskog kriminalca Cvetka Simića, koje je pronađeno u Jarunu. Razmijenjene su informacije o Simiću koje bi trebale dovesti do uhićenja njegova ubojice. Policija, prema neslužbenim informacijama, vjeruje da je Simić bio žrtva obračuna u kriminalnom podzemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simićevo ime često se spominjalo u vezi s jednim od najvećih srpskih klanova koje predvodi njegov kum Luka Bojović, a povezivalo ga se i s ozloglašenim "zemuncima". Bojovićev klan navodno je već dugo u ratu s ljudima Joce Amsterdama. Simić, koji je u jezeru Jarun pronađen bez glave, ruku i nogu, navodno je bio jedna od važnijih karika balkanske narkomafije. Vjeruje se da je brutalan način ubojstva, kakvo se u Zagrebu ne pamti, način slanja poruke u kriminalnom podzemlju.

"Nadam se da će naša konkretna i svakodnevna suradnja ići u još boljem smjeru, jer jedino tako se možemo suprotstaviti organiziranom kriminalu na dobrobit građana Srbije i Hrvatske, ali i cijele regije i Europske unije", rekao je Brkić nakon sastanka te zahvalio srpskim kolegama na informacijama o slučaju ubijenog Simića.

"Današnji sastanak je nastavak naše izuzetno dobre i dugogodišnje suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala, koja treba poslužiti kao primjer ostalim zemljama regije. Dogovorili smo se da uskoro oformimo operativne timove na nižem nivou, koji će biti u svakodnevnom kontaktu u cilju razmjene svih informacija oko organiziranog kriminala. Ni Srbija ni Hrvatska neće biti utočište bilo koje organizirane kriminalne skupine", rekao je direktor srpske policije Veljović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara