Hrvatska jedna od najjeftinijih turističkih zemalja

MARK AND SPANCER TRAVEL MONEY objavio je rezultate svog istraživanja koje je pokazalo kako se Hrvatska na listi najjeftinijih turističkih zemalja nalazi na visokom 4 mjestu. Španjolska i Grčka prednjače po skupoći.

Prva na listi najjeftinijih našla se Cuba, a slijede je Egipat, Maroko i Hrvatska.

Španjolska je pak najskuplja turistički orijentirana zemlja, a parira joj Grčka, dok se Portugal nalazi na visokom trećem mjestu najskupljih zemalja. Cipar, Dominikanska Republika i Turska također su uvelike skuplje od naše zemlje.

Mark and Spancer Travel Money ovim je istraživanjem želio izravno razbiti mit o navodno jeftinim zemljama koje turisti pohode, da bi se na kraju šokirali odnosom cijena i kvalitetom usluge koju za tu cijenu dobiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se kako su Španjolska i Grčka, koje prema podacima istraživanja prednjače po skupoći, oštro pogođene uvođenjem eura, dok se to na našu tranzicijsku zemlju i nije uvelike odrazilo.

Devizni tečaj u Španjolskoj i Grčkoj turiste također ostavlja u velikoj nedoumici, pa na kraju svog zasluženog godišnjeg odmora redovito kalkuliraju na koji su se način istopili njihovi euri.

Zemlje poput Kube, Maroka i Hrvatske prema Mark and Spanceru imaju jako povoljan tečaj, što turistima omogućava da za istu količinu novca dobiju puno sadržajniji godišnji odmor.

Za usporedbu Mark and Spancer navodi kako će četveročlana obitelj na godišnjem odmoru u Španjolskoj za svakodnevne potrepštine potrošiti tri puta više od prosjeka navedenog unutar samog istraživanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara