HRVATSKA KOSTAJNICA DOBILA PRIZNANJE ZA RAZVOJ DEMOKRACIJE

Hrvatskoj Kostajnici u Strasbourgu dodijeljena je ´Diploma za partnerstvo u suradnji općina i regija´ za doprinos jačanju lokalne demokracije, priopćeno je u četvrtak iz Ministrastva vanjskih poslova.

To priznanje 11. je prosinca dodijelilo Tajništvo Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe na Općoj skupštini Udruženja Agencija za lokalnu demokraciju (LDA).

Hrvatskoj Kostajnici time je izrečena pohvala za aktivnu ulogu u razvoju lokalne demokracije u jugoistočnoj Europi, kao i za angažman u programima LDA u korist razvitka civilnog društva, povjerenja i javnih ustanova na lokalnoj i regionalnoj razini.

Hrvatska Kostajnica uključena je u rad Agencije u Sisku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje Agencija za lokalnu demokraciju osnovano je prije gotovo deset godina pod pokroviteljstvom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe. U Republici Hrvatskoj, uz agenciju u Sisku, u radu LDA aktivne su agencije u Osijeku i Brtonigli.

Istog je dana na Općoj skupštini Udruženja Agencija za lokalnu demokraciju, a uz podršku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, službeno započeta akcija razminiranja u Hrvatskoj pod nazivom ´Razminiraj jedan kvadratni metar´. Akcijom će se prikupljati sredstva za razminiranje 1700 kvadratnih metara zemljišta na kojem je zaostalo još oko milijun mina i drugog streljiva.

Osim Agencije za lokalnu demokraciju iz Siska, u akciji sudjeluju i grad Mogliano iz regije Veneto u Italiji te fond za humanitarno razminiranje ´Hrvatska bez mina´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara