Hrvatska Kostajnica sutra bira novo Gradsko vijeće

NA SUTRAŠNJIM prijevremenim izborima za novo 15-člano Gradsko vijeće Hrvatske Kostajnice sudjeluju dvije koalicijske i jedna stranačka lista: lista HSSa, HSLSa, HPHPPa (Hrvatski pravaši Hrvatski pravaški pokret) i SDPa, HDZa i HSPa te lista HNSa koji na izbore izlazi samostalno.

Kostajničko je Gradsko vijeće Vlada raspustila 17. studenoga 2005. jer se nije sastajalo od 14. srpnja i zbog nedostatka kvoruma nije moglo donosuti odluke.

Na prošlim izborima najviše je mjesta, sedam, osvojio HDZ, a koalicija HSS-HSLS-SDP, Nezavisna lista Tomislava Žličarića i HSP osvojili su osam mjesta. HSP-ov vijećnik Miroslav Jurić, tadašnji predsjednik Podružnice HSP-a, priklonio se koaliciji koju je vodio bivši gradonačelnik Tomislav Paunović, postavši predsjednikom Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj vijećnika vladajuće koalicije povećan je za jednog vijećnika izborom vijećnika srpske nacionalne manjine, pa se i ukupan broj mjesta u Vijeću povećao na 16 vijećnika.

No, nakon nekog vremena taj se vijećnik pridružio bojkotu sjednica Gradskog vijeća koji je provodilo sedam vijećnika HDZ-a pa Vijeće, ostavši na osam od 16 vijećnika, nije moglo donositi pravovaljane odluke.

Bivšeg predsjednika Podružnice HSP-a Miroslava Jurića, koji je bio i potpredsjednik Županijskog vijeća HSP-a Sisačko-moslavačke županije, HSP je smijenio s dužnosti, te je on s istomišljenicima osnovao novu stranku: Hrvatske pravaše - Hrvatski pravaški pokret (HPHPP) te na nedjeljnim izborima koalira s HSS-om-HSLS-om i SDP-om.

Hrvatska Kostajnica je u zadnjih godinu dana imala tri gradonačelnika i dva vladina povjerenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara