Hrvatska na Pulman konferenciji u portugalskom Oeirasu

DVJESTOTINJAK europskih državnih dužnosnika i stručnjaka iz javnih knjižnica, arhiva i muzeja razgovarat će u portugalskom mjestu Oeirasu 13. i 14. ožujka o ulozi lokalnih institucija kulturnog naslijeđa, izvijestila je koordinatorica Pulman projekta za Hrvatsku Marija Šegota Novak. 

Jedna je od glavnih tema skupa uloga javnih knjižnica u cjeloživotnom učenju, ekonomskom i društvenom razvoju, te kulturnoj različitosti. Program je zamišljen tako da pruži uvid u tijek europskog napretka, a obuhvaća i donošenje zajedničkog strateškog manifesta.

Pulman konferencija (Europe´s network of execellence for public libraries, museums and archives), kojoj će biti nazočni predstavnici četrdeset zemalja među kojima i Hrvatske, zaključni je događaj Pulman projekta, mreže izvrsnosti pod pokroviteljstvom IST-a (Information Society Technologies), programa Europske komisije koji je tijekom zadnje dvije godine razvijao strategiju za javne knjižnice u digitalno doba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važan je dio strategije kooperacija između javnih knjižnica i njihovih lokalnih partnera, uključujući muzeje i arhive, kako bi se omogućila visoka kvaliteta u davanju modernih i inovativnih usluga za javnost.

Hrvatsko izaslanstvo na konferenciji predvodit će pomoćnica ministra kulture Branka Šulc, a Verena Tibljaš predstavit će inovativne usluge u riječkoj Gradskoj knjižnici ´Odrastati u knjižnici...´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara