HRVATSKA NA SKUPU O ZAŠTITI TUNE

Pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Ivan Katavić sudjelovat će od 16. do 24. studenoga u Dublinu na godišnjoj skupštini Povjerenstva za zaštitu atlantske tune (ICCAT), saznaje se u petak iz službenog priopćenja.

Međunarodna komisija za zaštitu atlantske tune (ICCAT) krovna je organizacija koja uređuje pitanja izlova, gospodarenja i tržišta atlantske tune i tuni sličnih vrsta. Republika Hrvatska je članica ove organizacije i plaća godišnje doprinose u samostalnom proračunu organizacije te sudjeluje u nekoliko razvojnih i znanstvenih tijela projekata Povjerenstva. Na prošlogodišnjoj konferenciji izaslanstvo RH uspjelo je osigurati povećanje ulovne kvote tune u razdoblju od 2003-2006 godine, usprkos ukupnom smanjenju kvota na Sredozemlju.

Ovogodišnja konferencija bit će orijentirana na pitanje daljnjeg gospodarenja i zaštite plavoperajne tune te tržišnih mjera budući je cjelokupna proizvodnja plavoperajne tune namijenjena izvozu u Japan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na marginama konferencije moguće je očekivati susrete s brojnim kolegama iz drugih zemalja Sredozemlja, što ima izrazito značenje u svjetlu promjena zajedničke ribarstvene politike na Sredozemlju kao i predstojeće konferencije u Veneciji.

(Hina) pp/vk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara