Hrvatska pijanistica priredila koncert u Washingtonu

HRVATSKA pijanistica Nataša Dukan priredila je u petak u Washingtonu koncert u okviru serije glazbenih priredbi koje trebaju pomoći projekt Hrvatske kuće u glavnom gradu Sjedinjenih Država.

Mlada hrvatska umjetnica Dukan izvela je nekoliko djela Alexandera Scriabina i Frederica Chopina kao i hrvatskog kompozitora Borisa Papandopula.

Posebni gost koncerta bio je drugi mladi hrvatski glazbenik, klarinetist Ante Jelinčić koji je zajedno s Dukanovom izveo djela Carla Marie von Webera i Ante Grgina.

Koncert, održan u sali austrijskog veleposlanstva u Washingtonu, organizirali su hrvatsko veleposlanstvo u Sjedinjenim Državama, Hrvatska kuća i Udruga bivših studenata hrvatskih sveučilišta u suradnji s austrijskim veleposlanstvom.

Nataša Dukan imala je već niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj te u Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj i Rusiji.

Studirala je glasovir prvo kod Jelke Bakasun u rodnome Splitu, a potom kod Jokuton Kadirove-Mihailović i Kemala Gekića. Nakon toga je studirala na Peabody Institutu u Baltimoru. Trenutno poučava glasovir na Glazbenoj akademiji Gaithersburg u Marylandu.

Ante Jelinčić je student druge godine klarineta na splitskoj Glazbenoj akademiji, a 1999. dobio je prvu nagradu na natjecanju hrvatskih studenta glazbe.

Bio je to jedan u nizu glazbenih događaja priređenih u potporu uspostave Hrvatske kuće, institucije koja bi trebala promicati hrvatsku kulturu u glavnom američkom gradu Washingtonu i u Sjedinjenim Državama, te jedan od kulturnih događaja u okviru suradnje hrvatskog i austrijskog veleposlanstva u Washingtonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara