Hrvatska policija pojačano nadzire granicu sa Srbijom i Crnom Gorom

HRVATSKA policija pojačala je mjere nadzora granice sa Srbijom i Crnom Gorom nakon današnjeg ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

"Radi predostrožnosti pojačana je kontrola putnika i vozila na graničnim prijelazima sa Srbijom i Crnom Gorom kao i nadzor tog dijela granice", rekla je glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

Zagrebački Ured Interpola "uspostavio je kontakt i ponudio pomoć" Interpolu u Beogradu koji "za sada nema nikakvih zahtjeva" prema hrvatskoj policiji, rekla je glasnogovornica za Hinu.

Srbijanski premijer Zoran Đinđić umro je danas nešto prije 14 sati od posljedica atentata. To je službeno potvrdio i potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović.

Premijer Đinđić preminuo je nakon što je pred zgradom srbijanske vlade pogođen iz snajperske puške s dva metka velikoga kalibra u grudi. Mediji javljaju kako su uhićena tri napadača na Đinđića, ali MUP Srbije još nije potvrdio tu informaciju.

Sve ulice oko zgrade Vlade Srbije blokirala je policija, koja već satima pretresa automobile, a otkazani su i svi letovi s beogradskog aerodroma.

Minutom šutnje je, nešto nakon 15 sati, počela izvanredna sjednica Vlade Srbije, koja bi, prema neslužbenim informacijama, mogla uvesti izvanredno stanje u zemlji.

Brojni predstavnici međunarodne zajednice najoštrije su osudili ubojstvo srbijanskog premijera. Među njima to su odvojeno učinili i predsjednici hrvatske države i Vlade, Stjepan Mesić i Ivica Račan. Oni su, među inim, izrazili i zabrinutost za posljedice toga napada na stanje u Srbiji, ali i široj regiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara