Hrvatska policija uhitila bivšeg ministra gospodarstva Makedonije

BIVŠI makedonski ministar gospodarstva Besnik Fetai uhićen je u ponedjeljak poslijepodne na graničnom prijelazu Nova Gradiška, izvijestila je danas glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

Fetai je uhićen u 17,40 sati, pri pokušaju izlaska iz Hrvatske na granici s BiH, nakon što je granična policija u pregledu putovnica utvrdila da je za njim makedonski ured Interpola raspisao međunarodnu tjeralicu, izjavila je Bardić za Hinu.

Dodala je da je Fetai prilikom uhićenja pokazao i drugu, diplomatsku putovnicu, za koju je hrvatski Interpol naknadnom provjerom utvrdio da je nevažeća.

Prema MUP-ovim podatcima međunarodna tjeralica, u kojoj se traži uhićenje tog makedonskog državljanina na snazi je od 6. veljače ove godine.

Fetai je jutros prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, gdje mu je određen ekstradicijski pritvor.

Prema pisanju agencije dpa Fetai, koji je ministarsku dužnost obnašao kao član Demokratske stranke Albanaca, osumnjičen je da je zlouporabio svoj položaj u privatizaciji najveće makedonske izdavačke kuće ´Nova Makedonia´.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara