Hrvatska poplavljena, a kiša i dalje neumoljivo pada

JUČER je po treći put u tri dana nevrijeme poharalo Hrvatsku. Obilne padaline uzrokovale su poplave. Nakon proloma oblaka, među poplavljenim mjestima je bila i Sivica kraj Čakovca.

"Dogodio se prolom oblaka i sa polja se prema kućama slila sva voda, tako da su dvorišta bila poplavljena, a štete velike", navela je stanovnica Sivice, Martina Grabar. Dodala je i kako je "sramota" to što se novinari, koje su zvali da snime nastalu štetu, nisu odazivali, dok su joj s lokalne televizijske postaje poručili kako im se "ne da doći snimati sad po kiši".

Nevrijeme zahvatilo i Koprivničko-križevačku te Krapinsko-zagorsku županiju

Jučer je oko 15.45 sati područje grada Koprivnice i okolicu zahvatilo nevrijeme. Jaki pljusak je trajao dvadesetak minuta, što je bilo dovoljno da nastanu poplave. Kako navodi Državna uprava za zaštitu i spašavanje, promet se u gradu odvijao otežano, jer su ulice bile pod vodom.

Nakon prestanka nevremena vatrogasci su imali desetak intervencija, uglavnom ispumpavanja vode iz podruma privatnih kuća, te dvije u kojima su ispumpavali vodu ispod dva podvožnjaka, zbog čega je za sav promet bila zatvorena cesta između Zagrebačke i Varaždinske ulice, prema gradu i prema industrijskoj zoni Danica, u vremenu od 15.50 do 20.20 sati.

Načelnik općine Đurmanec je noćas oko ponoći uputio zahtjev za angažiranjem hitnih službi zbog poplave na području općine Đurmanec. Zbog poplave je zatvorena županijska cesta na dionici od Žutnice do Đurmanca. Vozi se obilazno, državnom cestom.

Vatrogasci JVP Krapina i DVD-a Đurmanec su izašli na intervencije sa četiri vozila te su još uvijek na terenu i ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata. Angažirana su 34 vatrogasca.

Vodena bujica odnijela mostove, poplavljene građevine

U Maclju je poplavljeno 12 kuća i srušena su dva lokalna mosta. U međuvremenu voda se povukla i u tijeku je sanacija.

U Humu na Sutli voda je poplavila jedan restoran, trgovinu i kotlovnicu Osnovne škole, a ugrožen je i Dječji vrtić, pa su djeca puštena kući iz preventivnih razloga. Voda u vrtić još nije ušla.

I.M.
Foto: Martina Grabar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara