Hrvatska pošta pušta novu marku na temu antičke Narone

Hrvatska pošta (HP), sutra će pustiti u uporabu prigodnu poštansku marku u bloku, na temu antičkog nalazišta Narone, nominalne vrijednosti bloka od 10 kuna, priopćeno je danas iz HPaL

Hram Augusteum Narone posvećen caru Augustu, podignut oko 10. godine pr. Krista, s 15 sačuvanih velikih kipova predstavlja najbrojniju skupinu rimskih carskih kipova dosad uopće pronađenu. Motiv na marki je kip Livije, žene cara Augusta, čiji je kip također pronađen u Naroni. Ova marka trenutačno je izložena u Vatikanu na izložbi Augusteum Narone koja se održava od 22. veljače do 18. svibnja, a ta izložba održat će se i u Zagrebu u Gliptoteci HAZU, od 10. lipnja do 31. prosinca ove godine.

Autorica marke je Maja Danica Pečanić, slikarica i dizajnerica iz Zagreba, a marka je tiskana u TIZ ?Zrinski? iz Čakovca, u višebojnom offset tisku i nakladi od 20.000 primjeraka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz blok su tiskane prigodne omotnice prvoga dana i prigodne omotnice. U poštanskom uredu 10101 Zagreb bit će, 24. i 25. veljače 2005. godine, u uporabi i žig "prvoga dana", priopćeno je danas iz HP-a.

(Hina) pp/xaš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara