HRVATSKA PRAIZVEDBA FILMA "KONJANIK"

Svečana hrvatska praizvedba dugometražnog povijesnoigranog filma "Konjanik", redatelja i scenariste Branka Ivande, snimljen prema istoimenom romanu Ivana Aralice, održana je u utorak navečer u zagrebačkom kinu Sinestar.

Ljubav i rat glavni su motivi filma koji se događa u doba velikih sukoba između Mletačke republike i Turskog carstvau 18. stolječu, na granici između Hrvatske i Bosne, odnosno između kršćanstva i islama.

U glavnim ulogama su Nikša Kušelj, Zrinka Cvitešić, Goran Grgić, Mladen Vulić, Borko Perić, Božidar Orešković, Dejan Aćimović, Gordana Gadžić, Dragan Despot, Danko Ljuština, Zijah Sokolović, Hana Hegedušić, Sreten Mokrović, Niko Kovač, Filip Nola i drugi.

Film je sniman početkom 2002. na mnogim mjestima u Hrvatskoj i BiH.

Skladbu za film napisali su Mojmir Novaković te Igor Savin stariji i mlađi, kostimografkinje su Jasna Novak i Vjera Ivanković, dramaturg Drago Kekanović, direktor fotografije Slobodan Trninić.

Film "Konjanik" snimljen je u zajedničkoj produkciji Vestacoa i Telefilma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svečane projekcije publika je pljeskom nagradila protagoniste, na čelu s redateljem Brankom Ivandom.

Prije projekcije publici se obratio filmski redatelj Krsto Papić naglasivši da "Ivandin film smatra najboljim hrvatskim filmom koji našu povijest tretira i na moderan i suvremen način".

U kinu Cinestar u redovitoj distribuciji film "Konjanik" će se početi prikazivati od četvrtka, 25. ožujka.(Hina) xatod ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara