Hrvatska predstavljena na gospodarskom sajmu u Baltimoru

GOSPODARSKA manifestacija Embassy day 2003. održana je u srijedu u američkom Baltimoru, na kojoj je svoje gospodarske mogućnosti predstavila i Hrvatska.

Ova manifestacija turističko-gospodarskog karaktera, koja se ove godine održava po petnaesti put, okupila je regionalnu gospodarsku zajednicu američke savezne države Maryland i predstavnike veleposlanstava iz Washingtona kako bi se potaknuo interes za buduću gospodarsku suradnju.

Među 120 veleposlanstava koliko je ove godine sudjelovalo, gospodarsko-turističke mogućnosti Hrvatske predstavili su predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Sjedinjenim Državama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod pokroviteljstvom World Trade Center Instituta svoje mogućnosti su pokazale i vodeće svjetske tvrtke poput Unilevera, McCormicka, Phillipsa, Procter and Gamblea, Northrop Grummana i General Motorsa.

Tema dana bila je obnova Iraka i mogućnosti koje ona otvara za tvrtke u Sjedinjenim Državama i u svijetu. Robert Kyle, bivši posebni pomoćnik američkog predsjednika za međunarodnu trgovinu i financije, kazao je da će obnova Iraka biti najveći poduhvat obnove nakon Drugog svjetskog rata u kojem preko Američke agencije za međunarodnu pomoć (USAID) i Pentagonova Ureda za humanitarnu pomoć i obnovu osim američkih mogu sudjelovati i tvrtke iz cijeloga svijeta.

Hrvatska je već iskazala svoj interes za sudjelovanjem u obnovi Iraka. Predstavnici zagrebačke INGRA-e nastoje u Washingtonu uspostaviti kontakte koji bi joj otvorili put u Irak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara