Hrvatska provela tihu božićnu noć

BOŽIĆNA noć bila je tiha i mirna u cijeloj Hrvatskoj, ponegdje toliko da je policija zahvalila građanima, s izuzetkom Karlovačke županije u čijoj Policijskoj upravi kažu da, iako nije bilo ranjavanja petardama, ne pamte tako besprizoran badnjak.

Kao i u Zagrebu, prema policijskim izvješćima sve je bilo mirno i u Rijeci, Dubrovniku, Splitu, Gospiću, Šibeniku, Križevcima, Vukovaru i Krapini, u kojoj kažu da su Zagorci Božić dočekali za njih neuobičakjeno tiho. Policija u Osijeku se čak zahvalila građanima.

Iako nije bilo ranjavanja pirotehničkim sredstvima, u Karlovcu je zabilježeno neuobičajeno puno izgreda, među kojima su, uz teške krađe i razbojništvo, kamenovanje vlaka, te čak 15 prometnih nesreća, u kojima su tri putnika ozlijeđena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prilazi karlovačkom željezničkom kolodvoru u gradskoj četvrti Rakovac nepoznati su počinitelji kamenovali teretni vlak, oštetivši vjetrobransko staklo. Vlak je na pruzi zbog očevida stajao od 22.20 do 22.35, nakon čega je zbog detaljnijeg očevida premješten na kolodvor u Karlovcu. Materijalna šteta je oko 5.000 kuna.

Rano jutros, u 1.05 na vrata devetnaestogodišnjeg M.K. iz Pokupske Luke kbr. 3 pokucale su dvije zamaskirane osobe, a kad im je otvorio, oborili su ga udarcem i opljačkali iz stana veću količinu novca. M.K. je zadobio lakšu reznu ranu na ruci.

Za prekršaj neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja i narušavanja javnog reda i mira odgovarat će 48-godišnjak koji je sinoć u osam navrata u Netretiću pucao iz svog pištolja kojeg posjeduje legalno, izviejstila je karlovačka policija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara