Hrvatska tenisačica Abramović čeka izvlačenje iz ratom zahvaćenog Libanona

HRVATSKA tenisačica Marija Abramović danas je, prema najavama, trebala krenuti iz ratom zahvaćenog Libanona u Hrvatsku, pod uvjetom da se stanje u zemlji ne pogorša.

Kako javlja portal salatara.com, Abramović je smještena u hotelu Madison u Jouniehu, a s njom su i tri Španjolke - Marta Marrero, Lourdes Domínguez i Eva Fernandez. Španjolski mediji javljaju kako bi tenisačice automobilom trebale otići prema Damasku, na put koji bi trajao tri do četiri sata, a iz toga grada lakše bi se krenulo prema Europi.

20-godišnja Abramović već neko vrijeme ne može napustiti Libanon, gdje je nastupila ne teniskom turniru, s obzirom da je aerodrom zatvoren već nekoliko dana.

Inače, Hrvatima koji se nalaze u Libanonu zbog turističkih ili poslovnih razloga hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija preporučilo je prije nekoliko dana da napuste tu zemlju što prije.

Zbog eskalacije sukoba i nestabilne političke situacije MVPEI je u priopćenju hrvatskim građanima preporučilo i da ne putuju u Libanon.

U uličnim sukobima koji su u glavnom libanonskom gradu Bejrutu započeli sredinom tjedna ubijeno je najmanje 10 osoba, a stanje u toj zemlji nalazi se gotovo na rubu rata.

K.C.
Foto: AFP/HTV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara