Hrvatska u rangu Iraka, Sierra Leonea, Kenije i Kosova!

NA INDEXU često s ponosom prenosimo kako našu zemlju vodeći svjetski listovi i časopisi svrstavaju među najpoželjnije i najatraktivnije zemlje svijeta.

Vodeća pera putopisnog i turističog novinarstva, naročito posljednje dvije godine, natječu se u smišljanju epiteta kojima bi opisali čistoću mora, ljepotu nacionalnih parkova, primamljivost gastro ponude i ljubaznost ljudi.

Da se ne bismo previše umislili, dobro je povremeno pročitati i vijest koja govori: "Neprofitna udruga iz kalifornijskog zaljeva instalira informatičku medicinsku opremu koja omogućava vitalne informacije iz svijeta medicine liječnicima u nekima od najizoliranijih i nerazvijenih zemalja svijeta, kao što su Sierra Leone, Hrvatska, Kenija i Kosovo"

Članak na stranici insidebayarea inače ne donosi ništa posebno, osim što slavi Amerikance koji diljem opustošenog Iraka instaliraju informacijske centre sa medicinskim novotarijama, koje tamošnjim liječnicima pomažu da prihvate suvremene trendove u medicini.

Sadam je prije dvadeset godina prekinuo svaku vezu iračkih doktora i studenata medicine sa vanjskim svijetom i tako zaustavio njihovo medicinsko usavršavanje na razini iz 1985.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi siroti Iračani izašli iz kruga zemalja čije je zdravstvo na razini hrvatskog, Amerikanci će im, u zamjenu za barele nafte, velikodušno prikopčati par kompjutera sa pohranjenim informacijama, stručnim časopisima i najnovijim istraživanjima.

Nadamo se da će kalifornijski dobrotvori u slijedećoj navali humanosti, ako pored Kenije i Kosova dođemo na red, spasonosno posjetiti Hrvatsku i pomoći zdravstvu "izolirane i nerazvijene" zemlje.

Možda ponesu i nekave stare kompjuterčiće, ali ni oni nas neće riješiti participacija i nehumane korupcije, koja sigurno nije ostala na "razini iz 1985".

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara