Hrvatska udruga sindikata podržava Ivekovića i traži javnu osudu Gredelja

HRVATSKA udruga sindikata (HUS) osudila je danas, kako kaže, javne prijetnje kaznenim progonom i pokušaj obračuna predsjednika Udruge hrvatskih sudaca Vladimira Gredelja s predsjednikom Novog sindikata Mariom Ivekovićem.

HUS smatra da je prijetnja kaznenim progonom Ivekovića ´još jedan dokaz nefunkcioniranja pravne države i debele upletenosti nekih sudaca u kriminalnu pretvorbu i privatizaciju na hrvatski način´.

HUS u današnjem priopćenju odbacuje Gredeljevu tvrdnju da su Ivekovićeve izjave o korumpiranom pravosuđu napad na pravni poredak. Upravo suprotno, smatraju da Iveković hrabrim javnim ukazivanjem na kriminal pomaže uspostavi pravnog poretka.

Tvrde da se sudska vlast pasivno odnosi prema revizijom utvrđenim nezakonitim pretvorbama i privatizacijama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prste jedne ruke mogu se nabrojati sudski postupci u svezi gospodarskog kriminala, a preko 60 posto radnika iz tih poduzeća završilo je na cesti, kažu u HUS-u.

Stoga od javnosti traže osudu pokušaja obračuna Gredelja i ´njemu sličnih´ s Ivekovićem kojega je jučer podržao i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja.

Gredelj je protiv Ivekovića jučer podnio kaznenu prijavu jer smatra da je izjavama o korumpiranim sucima u ´slučaju Croatia bus´ počinio kaznena djela prisile nad pravosudnim dužnosnikom i poziva na otpor zakonskim donesenim odlukama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara