Hrvatska ulaže 1,2 milijuna kuna u izgradnju ambulante i škole u Afganistanu

HRVATSKA će nastaviti s vojnim i civilnim angažmanom u Afganistanu te da će isti i povećati, rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković. Zajedno s hrvatskim izaslanstvom koje predvodi, Jandroković je danas sudjelovao na konferenciji za podršku Afganistanu, održanoj u Parizu.

Jandroković je isto tako najavio i podršku Hrvatske u razvojnim projektima, posebno u izgradnji civilnog društva, zdravstva i obrazovanja, stoji u priopćenju Ministarstva. Cilj takve podrške, poboljšanje je uvjeta života afganistanskog stanovništva, dodao je.

Hrvatska je u Afganistanu prisutna vojno od 2003., a civilno od 2005. godine, sudjelujući u raznim humanitarnim programima, poput donacija bolnicama i školama. Hrvatska se ove godine sprema uložiti 1,2 milijuna kuna u izgradnju ginekološke ambulante i škole u pokrajini Badahšan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji je sudjelovalo preko 80 izaslanstava zemalja i međunarodnih organizacija koje su angažirane na stabilizaciji i obnovi Afganistana. Među tim zemljama nalazi se i Hrvatska.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara