Hrvatske tvrtke ignorirale sportaše s invaliditetom

VELIK dio najvećih i najbogatijih hrvatskih tvrtki nije pokazao nimalo zanimanja za humanitarnu akciju "Poznati sportaši za sportaše s invaliditetom", koju su u 2003. rujnu pokrenuli novinari i urednici HTV-ove emisije "Športerica".

Za organizaciju se pobrinula Udruga za edukaciju, kulturu i sport "Ekus", a kulminacija akcije trebala je biti svečana večera u Kristalnoj dvorani hotela Opera u Zagrebu, te aukcija sportskih rekvizita i trofeja najvećih hrvatskih sportaša, od koje bi sav prihod išao sportašima s invaliditetom.

Na svečanoj večeri održanoj u hotelu Opera u utorak pojavili su se potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor te sportaši Iva Majoli, Ana Sršen, Ivana Brkljačić, Perica Bukić, Stojko Vranković i Gordan Kožulj, ali su predstavnici hrvatskih tvrtki izostali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, unatoč činjenici da su se na aukciji mogle kupiti npr. tenisice Dražena Petrovića u kojima je igrao završnicu NBA lige u sezoni 1991/92, oštećeni reket Gorana Ivaniševića kojim je u Davis Cupu donio pobjedu Hrvatskoj protiv SAD-a, najveći dio hrvatskih tvrtki nije se pojavio na gala-večeri održanoj u hotelu Opera u utorak, pa je aukcija morala biti otkazana.

"Predstavnicima velikih tvrtki poslali smo pozivnice, ali su se samo rijetki odazvali. Očito je da velike tvrtke ignoriraju sportaše s invaliditetom." – izjavila je predsjednica Udruge "Ekus" za Vjesnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara