Hrvatski blok: Predstojeći predsjednički izbori lakrdija

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka Ivić Pašalić predstojeće predsjedničke izbore nazvao je lakrdijom, rekavši da je "vlast licemjerno ponudila dva kandidata u likovima iste sluganske politike Stjepana Mesića i Jadranke Kosor".

Iako izbori nisu raspisani, predizborna je kampanja u punom jeku, a dok nema pravila o medijskom praćenju predsjedničkih kandidata boj se bije o trošku državnog proračuna, rekao je pašalić na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je da će Vlada odugovlačiti s raspisivanjem izbora i na taj način odugovlačiti početak formalne kampanje do 15. prosinca. Vlada, dodao je, nastoji spriječiti izborno natjecanje različitih osoba i programa, a smisao toga je stvaranje privida da nema nikakvog drugog izbora osim Jadranke Kosor i Stjepana Mesića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pašalić je kritizirao i nedavni istup predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora Žarka Puhovskog koji je rekao da medijsko praćenje svih kandidata dovodi do zasićenja kod ljudi te da ne bi trebalo podjednako pratiti predizbornu kampanju svih kandidata.

Time se i Puhovski stavio u sluganski koncept hrvatske politike, rekao je Pašalić.

Istaknuo je da će HB "tome doskočiti" i početi kampanju već 20. studenoga u Kninu kako bi iznio svoj suverenistički koncept, nasuprot, kako je ustvrdio, sluganskom konceptu Stjepana Mesića i Jadranke Kosor.

Pašalić je rekao kako je njegov prošlotjedni intervju tjedniku Globus, pod naslovom "Povratak her Flicka", iako autoriziran bio cenzuriran i da se integralna verzija tog intervjua može naći na internetskim stranicama HB-a na kojem su posebno označeni dijelovi teksta koji su izbačeni. Na novinarski upit hoće li se obratiti Hrvatskom novinarskom društvu Pašalić je, rekao da se ranije, dok je bio nadobudan, obraćao HND-u, ali da je sada to gubljenje vremena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara