Hrvatski blok traži raspravu saborskih odbora o položaju Hrvata u Donjem Lapcu

HRVATSKI blok (HB) priopćio je danas da traži raspravu saborskih odbora i očitovanje predsjednika Vlade o položaju Hrvata u Donjem Lapcu izvijestivši da su se saborski zastupnici te stranke, posjetivši to mjesto, uvjerili da su tamošnji Hrvati izloženi svakodnevnim deložacijama, onemogućeno im je zapošljavanje i djelovanje hrvatskih kulturnih i sportskih udruga.

Kako se tvrdi u priopćenju, koje je potpisao predsjednik Kluba zastupnika HB-a Ivić Pašalić, kreator je tog i takvog života načelnik donjolapačke općine i saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milan Đukić, koji je predsjednika HB-a Pašalića nakon što je, na aktualnom satu u Saboru upozorio na težak položaj Hrvata u Donjem Lapcu - optužio da je lažljivac.

´Đukić je time prevršio svaku mjeru dobrog ukusa jer je velika laž o kojoj priča u Zagrebu, surova istina Donjega Lapca, barem kada je riječ o statusu i položaju Hrvata´, stoji u priopćenju. Dodaje se da su svakodnevne deložacije, nemogućnost dobivanja alternativnog smještaja, a kamoli trajnog rješenja stambenog pitanja, nemogućnost zapošljavanja i služenja mise, samo dio žalosne istine života Hrvata u Donjem Lapcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Klub zastupnika HB-a traži da saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost raspravi o položaju Hrvata u Donjem Lapcu, a Odbor za useljeništvo u tom mjestu održi tematsku sjednicu te da se predsjednik Vlade žurno očituje na zastupničko pitanje predsjednika HB-a Ivića Pašalića o položaju Hrvata u Donjem Lapcu.

Predstavnici hrvatskih kulturnih i građanskih udruga iz Donjeg Lapca proteklog su tjedna izvijestili saborske zastupnike Hrvatskog bloka o grubom narušavanju ustavnih, vjerskih i građanskih prava Hrvata u tom mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara