Hrvatski Caritas do sada prikupio 2,7 milijuna kuna

U BOŽIĆNU humanitarnu akciju Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti", kojom se prikuplja pomoć za tisuću najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj, do sada su se uključili brojni pojedinci, tvrtke, gradovi i škole i do sada je prikupljeno 2,7 milijuna kuna.

Akcija će trajati do blagdana sv. Tri kralja, 6. siječnja, a očekuje se da će ukupna vrijednost donacija značajno porasti, priopćeno je iz Hrvatskog Caritasa.

Raspodjela novca i dobara obiteljima već je započela, putem biskupskih, odnosno župnih Caritasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brojne tvrtke u akciju su se, osim novčanim prilozima, uključile donirajući i vlastite proizvode ili usluge. Primjerice, među ostalima, prehrambena industrija Podravka je donirala tisuću obiteljskih paketa sa svojim najpoznatijim proizvodima, Varteks je darovao pet tisuća traperica Levisica, a tvrtka Sim sport je donirala više od sedam tisuća različitih odjevnih predmeta.

S druge strane, tvrtka Compass Group int. koja se bavi pružanjem ugostiteljskih usluga te usluga čišćenja i održavanja, darovala je oko 800 obroka kuhane hrane za pet pučkih kuhinja u Hrvatskoj.

Građani se i nadalje mogu uključiti u akciju kupnjom 3 D kartica na svim prodajnim mjestima "Tiska" i benzinskim postajama INA-e.

Hrvatski Caritas poziva je tvrtke koje se još nisu uključile u akciju da doniranjem sredstava, roba ili usluga aktivno pridonesu rješavanju pitanja siromašnih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara