Hrvatski Dan državnosti obilježen primanjima u Sarajevu i Mostaru

VIŠE od tisuću uzvanika okupilo se u srijedu na primanju kojega je u povodu Dana hrvatske državnosti u Sarajevu priredio hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Josip Vrbošić.

Primanju su bili nazočni članovi Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i Dragan Čović, članovi Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH te brojni drugi visoki dužnosnici i članovi diplomatskog zbora akreditirani u Sarajevu.

U prigodnom govoru veleposlanik Vrbošić je istaknuo kako je Hrvatska ovogodišnji Dan državnosti obilježava značajnim uspjesima na unutarnjoj izgradnji zemlje te na njenom približavanju europskim integracijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je potvrdio kako Hrvatska pri tom ostaje veoma zainteresirana za građenje što boljih odnosa sa susjedima uključujući tu i BiH.

Primanje kojim je u Sarajevu obilježen Dan državnosti Hrvatske sponzorirale su najpoznatije hrvatske prehrambene tvrtke koje posluju i u BiH, a ovaj događaj poslužio je i za promociju njihovih proizvoda na tržištu susjedne zemlje.

Svečano primanje povodom Dana državnosti, kojem su nazočili brojni uglednici iz javnog života Hercegovine, održano je i u Mostaru. Generalni konzul Hrvatske Ratko Maričić rekao je u prigodnom govoru da Hrvatska želi njegovati dobre odnose s BiH, dodajući da Hrvatska u svom odnosu s BiH osobito pokušava oživjeti gospodarske veze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara