Hrvatski Dan državnosti proslavljen u francuskom Senatu

U PROSTORIJAMA francuskog Senata održana je u utorak proslava hrvatskog Dana državnosti, što je prvi put da je u francuskom Senatu proslavljen nacionalni praznik neke strane zemlje.
Pokrovitelj proslave bio je predsjednik Senata Christian Poncelet, druga osoba u državnoj hijerarhiji iza francuskog predsjednika, a jedan od domaćina bio je predsjednik senatske skupine francusko-hrvatskog prijateljstva, senator Alain Gerard, doznaje se iz hrvatskog veleposlanstva u Parizu.

Senator Gerard je u svojem govoru rekao kako je riječ o presedanu. "U tome vidim znak velikog prijateljstva. Vidim i simbol: Francuska je ta koja prva Hrvatsku prima nakon njezinog povratka među europske narode(...) Danas vas primamo u Senatu, sutra ćemo vas primiti u krilo proširene Europe, tamo gdje vam je uvijek bilo mjesto", rekao je Gerard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na prijemu, čiji su domaćini također bili hrvatski veleposlanik u Parizu Božidar Gagro i veleposlanica RH pri UNESCO-u Neda Ritz, bili su nazočni predstavnici francuskih državnih ustanova, uglednika iz područja kulture i umjetnosti, predstavnici hrvatske zajednice, senatori i predstavnici diplomatskog zbora.

(Hina) pp rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara