hrvatski ferijalni i hostelski savez obilježio 50. obljetnicu

Svečanom sjednicom i dodjelom priznanja zaslužnim članovima Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) večeras je obilježio 50. obljetnicu aktivnog rada.

Na svečanosti, koja je održana u zagrebačkom hotelu Panorama, okupilo se više od 250 gostiju, većinom članova HFHS-a, ali i brojni gradski i državni dužnosnici na čelu s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem.

Čestitajući HFHS-u na 50. obljetnici, predsjednik Mesić, koji je i pokrovitelj toga obilježavanja, rekao je da je proteklo vrijeme Savez dobro iskoristio u povezivanju mladih sa svijetom, te da je preteča europskog udruživanja, čemu danas teži i Hrvatska u cjelini.

Na proteklih 50 godina rada podsjetio je predsjednik HFHS-a Lavoslav Torti, naglasivši da od svog osnutka 1953. Savez intenzivno radi na razvijanju turizma i mobilnosti mladih. Za iduće je razdoblje najavio širenje mreže hostela u Hrvatskoj, kao i dovršetak obnove i rekonstrukcije zagrebačkog hostela uz pomoć Gradskog poglavarstva.

Čestitke su uputili i predstavnici Međunarodne federacije omladinskih hostela, čiji je HFHS punopravni član.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HFHS je neprofitna nevladina udruga i u Hrvatskoj trenutno okuplja deset tisuća članova. Uz svoje hostele u Puli, Zadru, Dubrovniku i Zagrebu surađuje i s hostelima na otocima Krku i Velom Lošinju, te s privatnim hostelima u Zagrebu i na Krku.

U prvih devet mjeseci ove godine omladinske hotele i hostele u Hrvatskoj je posjetilo 75 tisuća turista, što je 28 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a ostvarenih 321,7 tisuća noćenja porast je od 22 posto.

(Hina) tam lnZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara