Hrvatski generali pripremaju svoju proslavu Oluje

UMIROVLJENI general HV-a Miljenko Crnjac na čelu je organizacijskog odbora proslave 10-godišnjice vojno-redarstvene operacije "Oluja". Nimalo neobičnoj informaciji slijedi druga koja kaže da hrvatska Vlada također sprema svoj program proslave "Oluje" na kojoj neće biti ratnih generala.

Prema tvrdnjama generala Crnjca, na njegovu proslavu u Karlovcu doći će generali Čuletić, Krstičević i Kapular koji su potvrdili dolazak, a pozvani su i generali Stipetić, Korade, Basarac, Miljavac te Ćesić-Rojs. Odazovu li se i ostali generali pozivu brata po oružju Crnjca, postaje jasno da oni neće doći na proslavu koju u ime vlade organizira Jadranka Kosor.

General Crnjac ne vjeruje da će vlada na proslavu pozvati umirovljene generale nego djelatne vojne osobe iz MORH-a i HV-a, a razlog zbog kojeg ratni generali neće biti pozvani, Crnjac vidi u činjenici da državni dužnosnici nemaju adrese umirovljenih generala, prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da su nas mislili pozvati, učinili bi to i lani. Neka zapovjednici postrojbi koji su bili sudionici "Oluje" sami kažu koliko ih je prošle godine bilo pozvano na obilježavanje godišnjice operacije." - rekao je Crnjac koji će ove godine pozvati i pripadnike hrvatskog MUP-a.

Crnjac kani pozvati i sudionike svih postrojbi koje su sudjelovale u "Oluji" pa se između 2000 sudionika mimohoda očekuju i gosti iz 5. korpusa Armije BiH te pripadnici HVO-a.

"Žalosno je da političari koji ističu značaj Domovinskog rata, ne znaju tko su bili zapovjednici zbornih područja ili brigada, tko su bili ljudi koji su planirali i provodili operaciju "Oluja"." - zaključio je umirovljeni general Crnjac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara