HRVATSKI INOVATORI DOBILI SEDAM ZLATNIH MEDALJA U PITTSBURGHU

Hrvatski inovatori osvojili su u subotu sedam zlatnih medalja na najvećem svjetskom sajmu inovacija u američkom gradu Pittsburghu.

Hrvatski inovatori predstavili su se nizom inovacija na najvećem svjetskom sajmu inovacija INPEX u Pittsburghu i osvojili mnoga priznanja.

"Hrvatski inovatori osvojili su 7 zlatnih, 9 srebrnih, 3 brončane i 2 posebne nagrade", rekla je u telefonskom razgovoru za Hinu dopredsjednica Hrvatskog saveza inovatora Ljiljana Pedišić koja je sudjelovala na INPEX-u u Pittsburghu.

Među ostalim zlatne medalje dobili su novi pristup engleskom jeziku Vande Baroš iz Zagreba, magnetna kontrola zaustavljanja vlakova Zvonimira Viduke, igra Croball Jasmina Brajlovića iz Ploča te chip koji umanjuje želju za pušenjem Igora Dragojevića iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Za hrvatske inovacije pokazan je veliki interes", kazala je Pedišić.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) je pokrovitelj nastupa hrvatskih inovatora na INPEX-u, koji traje od 14. do 17. svibnja, a nastup hrvatskih inovatora organizirali su HGK i Hrvatski savez inovatora.

Dosadašnji uspjesi po broju osvojenih priznanja i zaključenih poslova naveli su HGK da se prihvati pokroviteljstva i hrvatsko Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo da pruži pomoć u nastupu hrvatskih inovatora.

Hrvatski štand na sajmu posjetili su i predstavnici Hrvatske bratske zajednice, čije je sjedište u Pittsburghu, i predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu Damir Kušan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara