hrvatski inovatori osvojili 12 odličja na izložbi u Moskvi

Hrvatski inovatori osvojili su 12 odličja na 6. međunarodnom salonu industrijskog vlasništva ARHIMED u Moskvi, održanom od 18. do 21. ožujka.

Dvanaest hrvatskih inovacija i novih proizvoda nagrađeno je s tri zlatna, osam srebrnih i jednim posebnim odličjem u konkurenciji tisuću izložaka iz cijeloga svijeta, izvijestio je Hrvatski savez inovatora (HSI).

Zlatna su odličja dobili Ante Grabovac, Ivica Ščurec i Zvonimir Jurinjak. Veliki su poslovni interes izazvali i Dragutin Babić s Višenamjenskom dvoetažnom kućom i Bikola Petković s univerzalnim nastavkom usisavača "Polisan". Autori BioG Chip kartice Igor Dragojević i Spremnika za pohranu CD-a Ivica Ščurec prodali su svoje inovacije na ruskom tržištu.

HSI posebno ističe nove velike uspjehe mladih inovatora. Ivan Matuna, učenik Elektrotehničke škole iz Zagreba, svojom je inovacijom "SDS pametni sistem vožnje" izazvao izniman poslovni interes, a nagrađen je srebrnom medaljom ARHIMED. Isti su uspjeh postigli učenici OŠ Jabukovac iz Zagreba Marin Lukas i Milan Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zadnjeg dana izložbe organiziran je Dan Hrvatske, te je tom prigodom predstavnik Veleposlanstva RH u Ruskoj Federaciji Ivica Butanec uručio posebnu nagradu Hrvatskog saveza inovatora ruskom inovatoru V.N. Zotovu za "Detektor za mjerenje ultraljubičastog zračenja".

Nastup hrvatskih inovatora zajednički su organizirali HSI, savezi inovatora Zagreba i Primorsko-goranske županije, te HGK - Zajednica za inventivni rad, a pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

To je treće uzastopno sudjelovanje hrvatskih inovatora na toj međunarodnoj smotri, priopćeno je, uz ostalo, iz HSI-a.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara