Hrvatski Jadran opet najčišći na Mediteranu

HRVATSKI Jadran najčistije je more u Mediteranu, i čistiji je nego proteklih godina, izvijestio je danas na turističkoj burzi ITB u Berlinu potpredsjednik za turizam njemačkog Autokluba ADAC, Max Stich, iznoseći podatke za 2003. godinu.

U 800 mjerenja od 1. svibnja do 31. kolovoza 2003., na hrvatskoj obali nije zabilježena ni jedna crvena točka, navodi se u novoobjavljenom ADAC-ovom mjesečniku, u članku "More čistije nego ikad", prenosi "Večernji list" u sutrašnjem broju.

ADAC-ov potpredsjednik za turizam, Max Stich, danas je također s direktorom Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Nikom Bulićem, potpisao ugovor o nadzoru čistoće mora na hrvatskom dijelu Jadrana i tijekom ove godine.

Na sastanku predstavnika njemačkoga Autokluba i HTZ-a u Berlinu razgovaralo se i o tome da bi ADAC promociju Hrvatske mogao poduprijeti i informacijama o gradnji autocesta.

Te bi se informacije uskoro trebale naći na ADAC-ovim internetskim stranicama, a, uoči završetka novih 200 kilometara hrvatskih autocesta, i u ADAC-ovu mjesečniku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesečnik njemačkog Autokluba ADAK ima 12-milijunsku nakladu.

"Nijemcima je sve važnije da vrijeme od polaska na odmor do dolaska na turističko odredište, bude što kraće. Vjerujem da bi nove dionice autocesta Hrvatskoj mogle donijeti i više njemačkih gostiju", kazao je Stich.

Procjenjuje se da je oko 90 posto, od 1,5 milijuna njemačkih gostiju koji su lani posjetili Hrvatsku, doputovali cestama.

Uz pohvale lani sagrađenim dionicama autocestama, mnogi njemački gosti koji su ljetovali u Hrvatskoj, potužili su se na cijene. No, ne zato što su bile više nego 2002. godine, nego zato što su, uz višu cijenu, dobili nepromijenjenu razinu usluge, čulo se na berlinskoj turističkoj burzi ITB.

Inače, na ovogodišnjem ITB-u u Berlino, bilo je do sada najviše izlagača, više od 10.000.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara