Hrvatski konzul povučen iz Skopja zbog pedofilskog skandala

KONZUL Republike Hrvatske u Makedoniji Vladimir Badanjek povučen je potkraj ožujka iz Skopja nakon istrage o njegovim odnosima sa 17-godišnjim mladićem s kojim je Badanjek stupio u sumnjiv i, za diplomata, neprihvatljiv odnos.

Badanjek se u skandalu našao nakon što je jednog dana zaprimio zahtjev za izdavanjem nove putovnice 17-godišnjem mladiću koji ima hrvatsko i makedonsko državljanstvo, a koji se nakon rastave roditelja s majkom preselio iz Hrvatske u Makedoniju.

Iako konzul Badanjek nije direktno zadužen za rješavanje takvih zahtjeva, on se toga dana upoznao s maloljetnikom iz čijih je dokumenata jasno mogao vidjeti da se radi o 17-godišnjaku, te ga pozvao na piće izvan službenih prostorija veleposlanstva u Skopju.

Za ovaj prvi susret mladićeva majka ne bi ni doznala da se njezin sin nije, nekoliko dana kasnije, prilikom drugog susreta s Badanjekom zadržao izvan kuće do kasnih večernjih sati nakon čega je on, na inzistiranje majke, priznao s kime je i gdje bio, piše u novom broju tjednik Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokirana majka idući je dan o cijelom slučaju obavijestila hrvatskog veleposlanika u Makedoniji Aleksandra Miloševića koji je slučaj proslijedio nadležnima u MVP-u na zagrebačkom Zrinjevcu. Ona je navodno, u vrlo emotivnom i uzbuđenom razgovoru s Miloševićem, tražila da se Badanjek hitno smijeni i kazni te da mu se zabrane daljnji kontakti s njezinim sinom.

Uskoro je o svemu bio obaviješten i mladićev otac zbog čega su oba roditelja vrlo burno reagirala na konzulovo ponašanje prema njihovom sinu, a ostala je i sumnja da njihov sin nije do kraja priznao što se te večeri zbivalo u konzulovom stanu.

Iz MVP-a su od roditelja navodno tražili da se slučaj konzulovog udaljavanja s radnog mjesta u Skopju riješi diskretno i bez medijske pompe, međutim, vijest se proširila ubrzo nakon što se u zgradi na Zrinjevcu doznao pravi razlog Badanjekovog naglog povlačenja iz Skopja.

Zbog cijelog slučaja ostaje neizvjesna diplomatska karijera Vladimira Badanjeka koji zbog incidenta u Skopju, navodno, ne može ni normalno komunicirati s kolegama zaposlenim u zgradi MVP-a na Zrinjevcu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara