Hrvatski narodnjaci: HNS je u Zagrebu propustio svoju priliku

Predsjednik Hrvatskih narodnjaka (HN) Mislav Žagar danas je, komentirajući najavu da će se na idućim izborima predsjednica HNSa Vesna Pusić ponovno kandidirati za gradonačelnicu, ocijenio da je HNS propustio svoju priliku da poboljša stanje u Zagrebu.

"Vesna Pusić i HNS imali su tri i pol godine sve instrumente gradske vlasti u svojim rukama, a nisu uspjeli provesti ni jednu od svojih inicijativa", rekao je Žagar na konferenciji za novinare, dodavši kako nije bilo čak ni opravdanja da to nisu mogli učiniti zbog svojih koalicijskih partnera SDP-a, koji u Gradskom poglavarstvu ima većinu.

Naveo je da su obećali reviziju pretvorbe koja nije ni počela, da nema ni "r" od revitalizacije proizvodnje u Zagrebu, da se ništa nije dogodilo ni u uklanjanju bespravne gradnje osim što je donesen GUP i započet program poticanje stanogradnje, a sada se, kaže Žagar, zna i zašto (aludirajući na bivšeg ministra Radimira Čačića).

Ustvrdio je i da je HNS postao zagovornikom centralizacije, umjesto da se zauzeo za prijenos dijela ovlasti na vijeća gradskih četvrti, te da osim popisa imovine nije ništa učinjenio da se bolje upravlja gradskom imovinom.

"Ništa od projekta 'Zagreb na Savi' kao ni od plinofikacije Zagreba do 2005.", rekao je Žagar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će Hrvatski narodnjaci napustiti sjednicu Gradske skupštine za glasovanja o ostavci Srećka Ferenčaka na dužnost člana Gradskog poglavarstva jer se, rekao je, ne slažu s njegovim objašnjenjem ostavke da su svi krivi (za aferu s prodajom zemljišta) osim njega, a smatraju i da je trebao biti opozvan.

Hrvatski narodnjaci pozvat će oporbene gradske zastupnike da učine isto, dodao je.

Žagar je najavio i da na iduće lokalne izbore idu sa sedam do osam stranaka te da su pregovori u tijeku.

(Hina) xbdj ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara