Hrvatski navijači bježali iz gorućeg autobusa

U TEŠKOJ nesreći koja se u noći nešto poslije 1 sat dogodila na cesti Ljubljana-Zagreb, blizu naselja Skopice nekoliko kilometara poslije skretanja za Krško iz smjera Ljubljane ozlijeđena su 24 hrvatska navijača koji su putovali na Europsko nogometno prvenstvo u Portugal.

Autobus tvrtke Samoborček nešto prije ponoći je krenuo u Portugal iz Zagreba sa 48 putnika i dva vozača, od kojih je jedan, 53-godišnji hrvatski državljanin, slomio nogu, dok su 23 navijača lakše ozlijeđena.

Nesreću je, kako je izvijestila policijska uprava Krško izazvao vozač automobila kojega je policija nekoliko minuta prije nesreće registrirala radarom u divljoj vožnji od 145 kilometara na sat, a onda ga pokušavala zaustaviti policijskim vozilom s upaljenim modrim svjetlima.

Vozač je nastavio voziti istom brzinom, a u blizini naselja Skopice gdje je ograničenje brzine 60 kilometara na sat prešao je dvostruku crtu na kolniku i sudario se s hrvatskim autobusom. Kako navodi policija, u trenutku sudara koji je hrvatski vozač autobusa pokušavao izbjeći kočenjem i povlačenjem u desno, ali bez uspjeha, pa je došlo do sudara nakon kojeg je autobus gurao automobil još 30 metara po cesti.

Vozač osobnog automobila koji je izazvao nesreću ostao je ukliješten u vozilu i izgorio, a potpuno je izgorio i autobus nakon što su ga napustili svi putnici, dodaje slovenska policija.

Pretpostavlja se da je poginuli vozač iz okolice Krškoga, ali identitet nije priopćen, kao ni identitet hrvatskih putnika koji su ozlijeđeni, a nakon toga ukazana im je pomoć u Novom Mestu, Krškom i Brežicama. Za vozača hrvatskog autobusa navodi se da je testiran i na prisutnost alkohola, ali je rezultat bio negativan. Cesta je zbog nesreće bila zatvorena više od 4 sata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara