Hrvatski novinari o smrti Ivice Račana

HRVATSKI novinari također izražavaju sućut obitelji, prijateljima i članovima SDP-a.

Aleksandar Stanković, novinar i urednik emisije "Nedjeljom u 2", rekao je nam je:  "S jedne strane, smatram ga pozitivnim političarom, a s druge strane smeta mi to što ga oni koji su ga do nedavno nazivali nesposobnjakovićem i ljenčinom danas hvale i nazivaju jednim od najvećih državnika. Dakle, smeta mi to političko licemjerje ljudi koji Račanu danas dižu spomenike, a do jučer su ga gadili.".

"Na jednoj ljudskoj razini mi je stvarno žao, s Račanom sam uvijek imala zaista dobar i profesionalni i ljudski odnos. Politički gledano, nakon Račanove smrti će na sceni hrvatskog političkog života nastati praznina. Mislim da je za SDP bitno da što prije izabere vodećeg čovjeka, a to je bitno i za Hrvatsku, budući da se radi o najjačoj oporbenoj stranci" - komentirala je Račanovu smrt Hloverka Novak Srzić, urednica emisije Kontakt.

"Mislim da s Račanom odlazi važan element hrvatske političke scene, čiji će se izostanak strašno osjetiti na hrvatskoj politici, a posebno na SDP-u, jer se nije profilirala politička ličnost koja bi u vođenju stranke, a i Hrvatske, zamijenila njegovu", rekao je o Račanu i njegovoj smrti novinar i urednik "Latinice", Denis Latin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara