Hrvatski obrtnici za obnovu obrtničkog doma u Vukovaru

OBRTNIČKI dom u Vukovaru, koji je srpski okupator razrušio gotovo do temelja u Domovinskom ratu, uskoro će ponovno otvoriti vrata za više od tisuću obrtnika u gradu Vukovaru i obrtnike u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Obnovu vukovarskog Obrtničkog doma potaknulo je 1998. Udruženje obrtnika grada Vukovara. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran za današnjeg posjeta Vukovaru istaknuo je da je Hrvatska obrtnička komora za obnovu Doma u Vukovaru darovala 500.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I Udruženje obrtnika grada Zagreba i Obrtnička komora Zagrebačke županije dali su prinos organiziranjem dobrotvornog koncerta u Zagrebu u početku svibnja ove godine kada je prikupljeno oko 90.000 kuna za razoreni vukovarski Dom obrtnika.

Do sada je, po podatcima vukovarskog Udruženja obrtnika, za obnovu tog doma osigurano oko tri milijuna kuna. Najveći dio - milijun i pol kuna - odvojilo je Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva, Fond za razvoj grada Vukovara dao je 500.000 kuna i Vukovarsko-srijemska županija 200.000 kuna.

Dovršetak građevnih i obrtničkih radova predviđen je za rujan ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara