Hrvatski političari Ivici Račanu žele brz oporavak i povratak u politiku

VEĆINU političara zatekli smo na sastancima i sjednicama, ali svi su bili spremni izdvojiti pokoju minutu da bi prokomentirali privremeno napuštanje politike Ivice Račana.

"Želim vjerovati da ovo nije kraj Račanove političke karijere. Stranke su živi organizmi i ne vjerujem da itko može voditi SDP bolje od njega, što ne znači da netko ne bi bolje mogao voditi Vladu." - započeo je Damir Kajin.

"Ivica Račan je u hrvatskom političkom životu ostavio velik, a u radu koalicijske Vlade 2000. čak i nenadmašan trag. Bio je fundamentalni faktor u političkoj promjeni Hrvatske, i, ako se možda ne može reći da se od njegove vlasti naovamo živi bolje, ipak se živi puno nesputanije i slobodnije, a to je velik uspjeh." - rekao je Kajin dodajući kako se Račan sad mora brinuti o stvarima bitnijim od eventualnih političkih promjena u SDP-u i Hrvatskoj.

"Mora se brinuti o svom osobnom zdravlju, ali vjerujem da će se i on, kao i mnogi drugi, brzo vratiti u saborsku klupu. SDP i IDS imaju zajedničkih ambicija, dobro surađujemo i u Istarskoj i u Primorsko-goranskoj županiji i ne mislim da će ovaj prijelazni period u kojem će SDP voditi drugi ljudi imalo smetati našoj maksimalno korektnoj suradnji.", zaključio je Kajin.

"Budući da sam i sama prošla sličnu krizu, prvo što želim gospodinu Račanu je brz oporavak, snagu i izdržljivost u trenucima u kojim je čovjek prvenstveno čovjek, a tek onda političar. Ivica Račan je čovjek koji je sastavio i uspješno vodio prvu koalicijsku vladu u Hrvatskoj, a koalicijske vlade pucaju i u Italiji, gdje su tradicija. Njegov doprinos razvoju demokracije u Hrvatskoj je velik, i upravo zato mu želim što brži oporavak, da što prije pobjedi bolest i vrati se u politiku.", rekla nam je Đurđa Adlešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim davati izjave o svom saborskom kolegi u smislu njegovog odlaska iz politike, jer mislim da to ne bi bilo fer, uzevši u obzir njegovo zdravstveno stanje. Njemu osobno želim ozdravljenje, a njegovoj obitelji dovoljnu dozu hrabrosti i snage da prebrodi ove teške trenutke. S Račanom surađujem u Odboru za praćenje pregovora s EU, i tamo smo se svi iznenadili kad se jučer nije pojavio na sastanku. Sve ovo me zateklo i iznenadilo", dodaje Tonči Tadić.

"Ova neugodna vijest me zatiče i šokira. Želim Račanu što brži oporavak i, u skladu s time, i što brži povratak u saborsku klupu. On je predsjednik respektabilne stranke, i kao takav je važan čimbenik u političkom životu, a važna je i njegova stranka. Iako smo mi iz HDZ-a i Račan, kao predsjednik najjače oporbene stranke suparnici u političkom ringu, ne smatram ga neprijateljem i naravno da mu na ljudskoj razini želim sve najbolje.", javila se Jadranka Kosor

"Nipošto ne mislim da je ovo išta osim privremenog izostanka Račana iz politike i očekujem da će prevladati svoju bolest i brzo se vratiti. Isto tako mislim da će i SDP prevladati njegov izostanak. Ovo su obično situacije u kojima se svi mobiliziraju i, iako je ovo predizborna godina i nezgodan trenutak, ne vjerujem da će stranka imati problema zbog privremenog izostanka svog predsjednika. Sigurna sam da će se svi uprijeti i pokazati da Račanov privremeni izostanak mogu prebroditi", rekla je  Vesna Škare-Ožbolt. 

J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara