Hrvatski pomorac Marino Eibek nestao s broda usred Tihog oceana

Hrvatski pomorac Marino Eibek nestao s broda usred Tihog oceana

HRVATSKI pomorac Marino Eibek iz Rijeke, nestao je 6. kolovoza s kontejnerskog broda "Andromeda", koji je plovio iz Tajvana prema Los Angelesu.

Informaciju o njegovom nestanku za Index je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) iz kojeg nam je rečeno kako je "istraga još uvijek u tijeku". MVPEI je u kontaktu sa Hrvatskim konzulatom u Los Angelesu iz kojeg eventualne nove informacije očekuju iza 17 sati.

Eibek je na brodu radio kao upravitelj stroja, a posljednji put je viđen 6. kolovoza oko 6.30 sati na palubi. Negdje oko 10 sati nije se pojavio na pauzi za kavu te je odmah alarmirana američka obalna straža i obaviještena obitelj.

Brod je prekjučer stigao u Los Angeles, pa sad istragu provide FBI, obalna straža i lokalne lučke vlasti.

U ožujku nestao još jedan hrvatski pomorac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ožujku ove godine, s kontejnerskog broda "Guanaraba", koji je plovio iz belgijskog Antwerpena u brazilski Rio Grande do Sul, nestao je 46-godišnji hrvatski kapetan Slavko Mijić. Mijića su posljednji put vidjela trojica brodskih oficira, 21. ožujka 2007. godine u 21.15 sati na mostu broda.

Posada je o Mijićevom nestanku vlasnike broda - Projex u Hamburgu, obavijestila tek 23 sata nakon njegova nestanka, odnosno od trenutka kada je posljednji put viđen. Tada se brod okrenuo i pošao natrag u smjeru iz kojega je došao, ne bi li posada pronašla nestalog Mijića.

Iako je Portugalska Pomorska služba za spašavanje i koordinaciju nekoliko dana intenzivno tragala za njim, Mijić nije pronađen. Sumnja se da je pao u more te se utopio.

I.M.
Foto: Vesseltracker

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara