Hrvatski poštari pušteni iz Srbije nakon noći u pritvoru

DVOJICA vozača Hrvatskih pošta (HP) jučer su, po povratku iz Beograda, zaustavljeni od srbijanskih carinika na graničnom prijelazu u Bartovcima, te su nakon noći provedene u pritvoru pušteni preko granice, doznaje se u Ministarstvu pomorstva, prometa i veza.

Dvojica vozača kombija HP-a zaustavljeni su s poštanskim pošiljkama koje su prevozili iz Beograda za Sloveniju na temelju ugovora HP-a i Pošta Srbije o prijevozu poštanskih pošiljaka za i iz trećih zemalja, kazali su Hini u Upravi za poštu i telekomunikacije Ministarstva.

Srbijanski carinici, koji su u tzv. bijelom štrajku, zaustavili su kombi i otvorili pošiljke. Među pošiljkama je navodno nađena jedna za koju su carinici ocijenili da je sumnjiva, pa su dvojica vozača privedeni sucu za prekršaj, a potom u pritvor u Novom Sadu. Nakon noći provedene u pritvoru danas su pušteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Upravi za poštu i telekomunikacije kažu da nemaju informacija o kakvoj sumnjivoj pošiljci je riječ, no tvrde da su srbijanski carinici prekršili ovlasti jer nemaju pravo otvarati pošiljka upućene temeljem navedenog ugovora između pošta dviju država.

U Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu potvrdili su Hini da su obaviješteni o zadržavanju dvojice HP-ovih vozača, ali da razlog za to još nije poznat.

Prva neslužbena informacija bila je da su HT-ovci prevozili diplomatsku poštu, no u Veleposlanstvu je to opovrgnuto jer je za nošenje takve pošte ovlašteno samo diplomatsko osoblje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara