Hrvatski pravaši predstavili stranački program i kandidate

Predsjednik stranke Hrvatski pravaši Dražen Keleminec predstavio je danas u Zagrebu stranački program i kandidate na izbornoj listi za Hrvatski sabor, naglasivši da će se zauzimati za pravednu, pravnu i slobodnu Hrvatsku. L

Na konferenciji za novinare najavio je da Hrvatski pravaši na izbore izlaze u deset izbornih jedinica - u devet samostalno, a u šestoj izbornoj jedinici zajednički sa Hrvatskom pučkom strankom (HPS).

Istaknuo je da se Hrvatski pravaši, među ostalim, zauzimaju za pravo na rad, povećanje najnižih mirovina i povrat duga umirovljenicima, reviziju pretvorbe, smanjenje zastupničkih plaća, ulaganje u turizam, izmjenu zakona o suradnji s Haaškim sudom te vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima.

Također će se zauzimati za povećanje porodiljne naknade, osnivanja ministarstva za mlade, smanjenje uvoza, vraćanje inozemnog duga, unaprjeđenja hrvatskog sela i socijalne politike utemeljene na socijalnom nauku Katoličke crkve. Tražit će uvođenje triju poreznih kategorija i ukidanje poreza na dječje potrepštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski pravaši tražit će i odgodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju i Atlantski vojni savez.

"Nismo protiv ulaska Hrvatske u EU, ali želimo da to bude na način na koji će ući Slovenija i druge države u predstojećem prvom krugu proširenja. Smatramo da o ulasku Hrvatske u EU građani trebaju odlučiti na referendumu, a prethodno im treba objasniti što to donosi Hrvatskoj", rekao je Keleminec .

Pozvao je birače koji su izgubili vjeru i ne žele izaći na izbore da glasuju za Hrvatske pravaše koji nude nove ljude na hrvatskoj političkoj sceni koji mogu učiniti zaokret i učiniti Hrvatsku boljom i sretnijom zemljom.

"Neizlazak na izbore je glas za one s kojima ste nezadovoljni", rekao je Keleminec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara